Hallo en welkom op de vernieuwde website van Frank Van Der Voorde.

Geboren in 1971 en zonder het toen te beseffen, moet ik al dadelijk besmet geweest zijn met het fotografievirus. Het zat, zo bleek later, reeds in mijn Dna langs moeders zijde wiens oom een eigen fotozaak had en waar mijn moeder op zaterdag vaak terug te vinden was in de donkere kamer waar ze mee hielp bij het ontwikkelingsproces van de toen nog “echte” negatieven. Wat begon in mijn kinderjaren, namelijk het maken van de foto’s op onze jaarlijkse familiereizen, is intussen meer dan een uit de hand gelopen hobby geworden.

Als kind stond ik er toen niet bij stil dat het op latere leeftijd wel eens een belangrijk onderdeel van mijn leven zou kunnen worden. Na het overlijden van mijn mama vond ik de oude foto’s terug die ik destijds op onze reizen had gemaakt. Al snel begon het idee te spelen om toch maar eens een nieuw toestel aan te kopen met de bedoeling om terug bezig te zijn met het fotograferen.

Al heel snel kwam ik tot de vaststelling dat al die knopjes op de nieuwe toestellen wel een functie hadden maar zoals iedereen kwam ik in het begin niet verder dan de automatische stand. Ik begon me meer en meer te verdiepen in het bekijken van al die mooie landschapsfoto’s van diverse fotografen. Ik vroeg me af hoe deze beelden tot stand kwamen en besloot om lessen fotografie te gaan volgen via avondschool. Tijdens de verschillende modules die ik verplicht moest volgen kwam ik al heel snel tot de vaststelling dat alles wat met natuur te maken had me heel erg boeide. Jammer genoeg zat deze module niet in het leerpakket en zocht ik naar alternatieven.

Ik schuimde het internet af op zoek naar workshops en zo kwam ik al heel snel bij Steve De Waele terecht. Een fotograaf uit het Gentse die zijn passie als geen ander kan overbrengen. Het was bij hem dat de vonk pas echt oversloeg, en dan heb ik het niet over onszelf, maar over de gezamenlijke passie, het fotograferen. Intussen zijn we weer enkele jaren, vele workshops en gezamenlijke uitstappen verder en mag ik toch wel zeggen dat Steve al jaren mijn mentor is, iemand naar wie ik echt wel opkijk en waarmee het op privé vlak vanaf dag 1 klikte tussen ons. Bij deze mijn dankbetuiging aan een intussen heel goede vriend.

De microbe heeft me intussen al enkele jaren heel goed te pakken en ik moest dan ook niet lang nadenken over de vraag of ik niet als zelfstandige zou beginnen.  De kennis delen met anderen. Van je hobby je beroep maken dat is een kans die je met beide handen moet grijpen. Na een weliswaar redelijk kort maar wel overwogen gesprek met vrouw en kinderen mag ik dan ook vandaag met trots aankondigen dat ik vanaf 1 januari 2019 op zelfstandige basis begin te werken als fotograaf. Vandaar dus ook een nieuwe website waarbij ik jullie in de eerste plaats mee zal laten genieten van mooie beelden maar ook een informatieve site waarbij ik op regelmatige basis de mensen op de hoogte zal brengen van andere reportages en/of projecten die ik in mijn denktank zitten heb.

Maar daarover later meer. De site zal dus in de komende maanden zeker nog aangepast worden. Intussen kunnen jullie me ook volgen op facebook en instagram (icoontje klikken op home pagina)

Alvast veel kijk en leesgenot.

Frank Van Der Voorde.


Powered by SmugMug Owner Log In